Garšīgi un veselīgi!
Ikviens zina par kurkumas ārstnieciskajām un pretiekaisuma īpašībām. Dažādu pētījumu rezultāti parādīja, ka kurkuma ar savām īpašībām ir labāka, nekā šādi preparāti:
- Pretiekaisuma līdzekļi
- Antidepresanti
- Ķīmijterapija
- Antikoagulanti (Aspirīns)
- Pretsāpju līdzekļi
- Diabēta zāles (Metformīns)
- Artrīta zāles
- Preparāti zarnu iekaisuma slimībām
- Preparāti holesterīna līmeņa pazemināšanai (Lipitors)
- Steroīdi
Mēs jums piedāvājam Marokas burkānu zupas recepti.
Sastāvdaļas:
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 1 glāze smalki sagrieztu dzelteno sīpolu
- puskilograms lielu burkānu, sagrieztu 2,5 cm kubiņos
- pusglāze vistas vai dārzeņu buljona
- 2 sasmalcinātas ķiploku daiviņas (vadoties pēc garšas)
- 2 tējkarotes kurkumas
- pustējkarote ķimeņu sēklu
- 1 ēdamkarote medus
- 1 ēdamkarote svaigas citrona sulas
- tējkarotes galiņš smaržīgo piparu
- pusglāze skābā krējuma vai vienkārša jogurta
- sāls pēc garšas
LASI ARĪ ŠO: Dzīve attīstās pa 7 gadu cikliem
Pagatavošana:
Uz vidējas uguns lielā katlā izkausē sviestu. Pievieno sīpolu, apcep 2 minūtes. Pievienojiet burkānus un buljonu. Uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai. Pēc tam samaziniet uguni, uzlieciet vāku un vāriet uz lēnas uguns, līdz burkāni kļūst mīksti (apmēram 20 minūtes).
Uz nelielas pannas uzberiet ķimeņu sēklas, un maisot apcepiet uz vidējas uguns, līdz parādās aromāts (apmēram 4-5 minūtes). Pēc tam sasmalciniet tās ar kafijas dzirnaviņu palīdzību. Noņemiet zupu no uguns. Sablendējiet, līdz veidojas viendabīga masa, tad ielejiet katliņā. Pievienojiet medu, citrona sulu un smaržīgos piparus. Pieberiet sāli. Ielejiet zupu pasniegšanas traukā un apkaisiet ar grauzdētam ķimenēm.
Labu apetīti!