Home / Pasaulē / Zinātnieki atklājuši jaunas brīnišķīgas piena īpašības

Zinātnieki atklājuši jaunas brīnišķīgas piena īpašības

Šobrīd sameklēt īstenus piena cienītājus būtu diezgan grūti, jo krietni populārāki kļuvuši piena “brāļi’’- kefīrs, jogurts un biezpiena izstrādājumi. Patiešām- šo produktu vairākums no mums atstāja bērnībā, kad tā lietošana bija obligāta. Tomēr pateicoties eksperimentiem,kas atklājuši jaunas piena īpašības, tā popularitāte var strauji pieaugt.

Tātad, zinātnieki no Šveices Federālā Politehniskā institūta Lozannā veica pētījumus ar grauzējiem, kas ļāva viņiem secināt, ka ēdot augstas kaloritātes pārtikas produktus, piena dabīgais komponents novērsīs aptaukošanos. Un mēs runājam par nikotinamīda ribosīdu, kuru autori salīdzina ar vitamīniem. Pēc zinātnieku domām, pelēm, kuras ēda augstas kaloritātes pārtikas produktus un patērēja šo sastāvdaļu aptaukošanās risks vienkārši izzuda. Un šī brīnišķīgā “vitamīna” noslēpums ir tāds, ka tā lietošana palīdzēs sadedzināt taukus, kas nāk no pārtikas.

Aplūko arī šo

Sabiedriskās ēdināšanas šausmas: labāk gatavot mājās

Fast food varbūt ir vairāki plusi, kā galveno iemeslu varētu nosaukt to, ka to pagatavo …