Home / Receptes / Baltvīna pagatavošana

Baltvīna pagatavošana

Vai jums garšo mājās gatavots baltais pussaldais vīns? Ne reizi neesat tādu baudījuši? Tad jums noteikti jāizmēģina pagatavot šādu vīnu mājas apstākļos. Šī dzēriena aromāts un garša jūs neatstās vienaldzīgu!

SASTĀVDAĻAS:
vīnogas – 10 kg
cukurs – 3 kg
Vīna dzidrināšanai:
olas baltums (vai 4 g želatīna)

PAGATAVOŠANA:
Pārlasīt vīnogas. Tad tās ar rokām vai kartupeļu stampiņu sastampāt. Jāsanāk pietiekamam daudzumam vīnogu sulas.
Trauku pārklāt ar marli vai plānu kokvilnas drānu. Atstāt uz piecām dienām.
Pēc tam izkāst sulu un pārliet burkā. Pievienot cukuru.
Burkai uzlikt medicīnisko gumijas cimdu. Pēc trim nedēļām cimds “saplaks”. Pārliet vīnu citā traukā.
Lai mājās gatavotais baltais pussaldais vīns kļūt dzidrs, tas jādzidrina. Pats ātrākais un vienkāršākais veids – uzputot olas baltumu un ieliet to vīnā. Jau pēc septiņām stundām vīns kļūs gaišs, skaists un dzidrs.
Tāpat var darīt arī izmantojot želatīnu. Izšķīdināt 4 g želatīna 50 ml silta ūdens. Tad tievā strūkliņā ieliet izšķīdināto želatīnu vīnā. Pēc diennakts tas kļūs skaists un caurspīdīgs.
LAI IZDODAS!

Aplūko arī šo

Pasta ar maltās gaļas – paprikas – kausēto sieru mērci

Sastāvdaļas: 1. 600 g liellopu maltā gaļa 2. 1 sīpols + ķiploka daiviņa 3. 1 …