Sastāvdaļas uz 3 litrīgajām burkām
1. Kāposti – 450 gr.
2. Saldā paprika – 1 gab.
3. Tomāti – 400 gr.
4. Burkāns – 1 gab.
5. Sīpols – 1 gab.
6. Ķiploki – katrā burciņā, 2 daiviņas
7. Smaržīgie pipari 2-3 gab. katrai burkai
Marinādei uz 1 litru ūdens:
1. Sāls – 2 ēd.k.
2. Cukurs – 4 ēd.k.
3. Lauru lapas – 2 gab.
4. Etiķis 9% – 2 ēd.k.
Pagatavošana:
1. Sagriežam kāpostus.
2. Saldos piparus sagriež strēmelēs.
3. Sasmalcinātos piparus samaisa ar kāpostiem, tad mīciet tos, lai tie kļūst mīksti.
5. Sarīvē burkānus garenās, smalkās strēmelēs.
6. Sagrieziet sīpolu pusgredzenos.
7. Samaisiet visus dārzeņus.
8. Katrā 1 l burkā ielieciet divas ķiploka daiviņas un 3 gab. smaržīgos piparus.
9. Tad līdz burkas vidum ielieciet kāpostus un piparus.
10.Pēc tam pievienojiet pārējos dārzeņus.
11. Piepildiet katru burku ar verdošu ūdeni, uzlieciet vākus un atstājiet uz 15-20 minūtēm.
12. Pēc norādītā laika noteciniet ūdeni no burkām pannā. Pievieno 2 ēd.k. karotes sāli, 4 ēd.k. karotes cukura, divas lauru lapas un 2 ēd.k. karotes 9% etiķa.
13. Burkas vēlreiz aplej ar verdošu ūdeni, uzliek vākus un atstāj uz 15 minūtēm.
14. Uzliek katlu uz uguns, uzvāra un pārlej dārzeņu burciņas ar karstu marinādi. Aiztaisam vākus un atstājam pilnībā atdzist.