Home / Veselība / Dietologs stāsta par onkoloģijas risku ātri pagatavojamo makaronu dēļ

Dietologs stāsta par onkoloģijas risku ātri pagatavojamo makaronu dēļ


Warning: Undefined array key "tie_hide_meta" in /data01/virt73110/domeenid/www.noderes.lv/tiesilv/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/meta-post.php on line 3

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data01/virt73110/domeenid/www.noderes.lv/tiesilv/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/meta-post.php on line 3

Ārste – dietoloģe, endokrinoloģe P. Koroļova stāsta par bīstamu ātri pagatavojamo makaronu vārīšanas veidu tieši paciņā. Eksperte atzīmē, ka šāds vārīšanas veids paaugstina onkoloģisko saslimšanu risku.

‘’Šos makaronus daudzi gatavo tajā pašā iepakojumā, kurā tie atrodas. Šis iepakojums sastāv no polimēru materiāla. Tā uzsilšana var provocēt toksisku vielu izdalīšanos, kas izraisa ļaundabīgus veidojumus,’’ – brīdina ārste.

Daktere iesaka gatavot šos makaronus stikla vai keramikas traukā. Tāpat viņa rekomendē ātri pagatavojamo makaronu lietošanu pēc iespējas samazināt. Tos vajadzētu lietot uzturā ne biežāk kā reizi nedēļā. Sevišķi tas attiecas uz cilvēkiem, kam ir problēmas ar kuņģa-zarnu traktu, pirmsdiabēts vai diabēts, kā arī ogļhidrātu vielmaiņas traucējumi.

Aplūko arī šo

Obligāti jāzin ikvienam, kurš izslimojis COVID- 19 pēdējo 6 mēnešu laikā

Pētījumā, kas publicēts žurnālā “British Medical Journal”, atklāts, ka ikviens, kas izslimojis Covid-19 pēdējo sešu …