Home / Receptes / Kabači afgāņu gaumē

Kabači afgāņu gaumē

Drīz būs klāt kabaču sezona un sāksies to likšana burkās, cepšana uz grila, sautēšana un rīvēšana svaigajos salātos. Arī mūsu reģionā eksistē daudz dažādu kabaču pagatavošanas recepšu, taču šodien piedāvāšu jums kādu recepti, ko iecienījuši austrumnieki.
Borani Kadoo jeb kabači afgāņu gaumē – vēl viena recepte jūsu recepšu kolekcijā. Tas ir tradicionāls austrumu ēdiens, kam eksistē daudz dažādu variāciju un sastāvdaļu. Taču visas tās vieno pikantums un garšvielu daudzums, kas raksturīgs austrumu ēdieniem. Mūsu recepte būs pavisam vienkārša un neprasīs īpašas sastāvdaļas – varēsiet pagatavot tradicionālo afgāņu uzkodu no tā, kas atrodams jūs ledusskapī.
SASTĀVDAĻAS:
kabacis – 1 gab.
tomāti – 3 gab.
čili pipars – 1 gab.
biezpiens – 150 g
ķiploki – 3 daiviņas
augu eļļa – 1 ēdamkarote
sāls – pēc garšas
PAGATAVOŠANA:
Noskalojiet un sagriežat kabaci 1 – 1,5 cm biezās ripiņās. Uzberat sāli un apcepat uz pannas augu eļļā, līdz veidojas zeltaina garoziņa.
Smalki sagriežat tomātus, pievienojiet vienu smalki sakapātu ķiploka daiviņu un sāli, apcepiet.
Apceptos kabačus un tomātus kārtās izliekat katliņā, pa virsu liekat ripiņās sagrieztu piparu. Sautējiet uz lēnas uguns 15 minūtes.
Lai pagatavotu mērci – liekat bļodiņā biezpienu, pielejat mazliet ūdens vai kefīra, samaisiet, līdz veidojas viendabīga konsistence. Pieliekat sāli un divas smalki sakapātas ķiploka daiviņas, visu atkal rūpīgi samaisiet.
Kabačus ar mērci afgāņu gaumē parasti pasniedz karstā lavašā. Tos var pasniegt ne tikai kā uzkodu, bet arī kā piedevu pamatēdienam.
LAI LABI GARŠO!

Aplūko arī šo

Pasta ar maltās gaļas – paprikas – kausēto sieru mērci

Sastāvdaļas: 1. 600 g liellopu maltā gaļa 2. 1 sīpols + ķiploka daiviņa 3. 1 …