Home / Receptes / Maizīte ar pupiņu – sēņu pastēti

Maizīte ar pupiņu – sēņu pastēti

Šodien piedāvājam jūsu uzmanībai sātīgu veģetāru maizīti, kas pavisam noteikti aizstās gaļas šķēli uz maizes. Šad un tad vasaras laikā, kad sēņu mežā netrūkst, varam sevi palutināt ar kādu atslodzes brīdi. Šai maizītei paši pagatavosim pastēti, ko likt uz tās. Pievienosim arī svaigus zaļumus. Īsta vasaras garša!

SASTĀVDAĻAS:

  • maize (varat izmantot sēklu maizi)
  • svaigi pētersīļi
  • glāze sarkano pupiņu
  • 200 – 300 g vārītu celmeņu
  • 1 sīpols
  • 0,5 saišķītis svaiga koriandra
  • 2 ēdamkarotes augu eļļa
  • 1 tējkarote cukura
  • sāls, garšvielas PAGATAVOŠANA:
  • Sāksim ar pastētes gatavošanu. Iemērcam pupiņas lielā ūdens daudzumā un atstājam uz nakti. No rīta ūdeni nolejam, aplejam ar svaigu un liekam vārīties. Pēc pirmajām 15 minūtēm ūdeni nolejam un atkal uzlejam svaigu, pieliekam cukuru un liekam vārīties, līdz pupiņas gatavas.
  • Sakapājam sīpolu un apcepam, līdz tas kļuvis mīksts. Pieliekam sēnes un garšvielas un karsējam uz mazas uguns 2 minūtes.
  • Tad masu atdzesējam.
  • Ņemam izvārītās pupiņas, augu eļļu un koriandru. Liekam to visu blenderī un sasmalcinām maigā biezenī. Pieliekam sēņu masu un atkal visu sablendējam. Taču cenšamies atstās arī sēņu gabaliņus, lai tos justu, kad baudīsiet maizītes. Pieliekam sāli un garšvielas.
  • Pastēte gatava. Tagad sagatavojam maizītes. Ņemam savu iecienītāko maizi (mums šķiet, ka pupiņu – sēņu pastētei vislabāk piestāvēs tieši sēklu maize) un liekam tosterī. Tad ar kulinārijas maisiņa palīdzību uzspiežam uz maizītēm pastēti .
  • Dekorējam ar pētersīļa lapiņām.
    LAI LABI GARŠO!

Aplūko arī šo

Pasta ar maltās gaļas – paprikas – kausēto sieru mērci

Sastāvdaļas: 1. 600 g liellopu maltā gaļa 2. 1 sīpols + ķiploka daiviņa 3. 1 …