Home / Receptes / Marinēti tomāti ātrai apēšanai

Marinēti tomāti ātrai apēšanai

Bija mums saldi, saulaini tomātiņi. Un ēdienu sarakstā, kurus gribētos izmēģināt, sen jau gaidīja brīnišķīga recepte. Nu tad, uz priekšu!

SASTĀVDAĻAS:

  • 1 kg ķirštomātiņu
  • 2 – 3 diļļu zariņi
  • 2 – 3 lauru lapas
  • 1 zariņš bazilika
  • 50 – 70 ml ābolu etiķa (un tikai ābolu)
  • 5 – 6 smaržīgo piparu graudiņi
  • 5 – 6 melno piparu graudiņi
  • Neliels gabaliņš asā pipara (pēc izvēles)
  • 4 – 5 ķiploka “zobiņi”
  • 1 ēdamkarote sāls (ar kaudzi)
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 2 ēdamkarotes medus

PAGATAVOŠANA:

  • Gatavojām ar nelielu atkāpi no oriģinālās receptes.
  • Dilles un baziliku nomainījām pret timiānu, salviju un rozmarīnu, pievienojām rozā piparus un koriandra sēklas, gribējās, lai mazliet pikantāk sanāk. Tehnoloģiju atstājām bez izmaiņām.
  • Visu sajaucām un salikām burciņās. Ļāvām tomātiem padzīvot ledusskapī trīs dienas. Apēdām uzreiz. Noteikti gatavosim vēl!

Lai labi garšo!

Aplūko arī šo

Neticami garšīgi salāti ziemai visiem gadalaikiem. Vīram un bērniem ļoti garšo

Sastāvdaļas uz 3 litrīgajām burkām 1. Kāposti – 450 gr. 2. Saldā paprika – 1 …