Bija mums saldi, saulaini tomātiņi. Un ēdienu sarakstā, kurus gribētos izmēģināt, sen jau gaidīja brīnišķīga recepte. Nu tad, uz priekšu!
SASTĀVDAĻAS:
- 1 kg ķirštomātiņu
- 2 – 3 diļļu zariņi
- 2 – 3 lauru lapas
- 1 zariņš bazilika
- 50 – 70 ml ābolu etiķa (un tikai ābolu)
- 5 – 6 smaržīgo piparu graudiņi
- 5 – 6 melno piparu graudiņi
- Neliels gabaliņš asā pipara (pēc izvēles)
- 4 – 5 ķiploka “zobiņi”
- 1 ēdamkarote sāls (ar kaudzi)
- 1 ēdamkarote cukura
- 2 ēdamkarotes medus
PAGATAVOŠANA:
- Gatavojām ar nelielu atkāpi no oriģinālās receptes.
- Dilles un baziliku nomainījām pret timiānu, salviju un rozmarīnu, pievienojām rozā piparus un koriandra sēklas, gribējās, lai mazliet pikantāk sanāk. Tehnoloģiju atstājām bez izmaiņām.
- Visu sajaucām un salikām burciņās. Ļāvām tomātiem padzīvot ledusskapī trīs dienas. Apēdām uzreiz. Noteikti gatavosim vēl!
Lai labi garšo!