Home / Receptes / Marinēti tomāti ātrai apēšanai

Marinēti tomāti ātrai apēšanai

Bija mums saldi, saulaini tomātiņi. Un ēdienu sarakstā, kurus gribētos izmēģināt, sen jau gaidīja brīnišķīga recepte. Nu tad, uz priekšu!

SASTĀVDAĻAS:

  • 1 kg ķirštomātiņu
  • 2 – 3 diļļu zariņi
  • 2 – 3 lauru lapas
  • 1 zariņš bazilika
  • 50 – 70 ml ābolu etiķa (un tikai ābolu)
  • 5 – 6 smaržīgo piparu graudiņi
  • 5 – 6 melno piparu graudiņi
  • Neliels gabaliņš asā pipara (pēc izvēles)
  • 4 – 5 ķiploka “zobiņi”
  • 1 ēdamkarote sāls (ar kaudzi)
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 2 ēdamkarotes medus

PAGATAVOŠANA:

  • Gatavojām ar nelielu atkāpi no oriģinālās receptes.
  • Dilles un baziliku nomainījām pret timiānu, salviju un rozmarīnu, pievienojām rozā piparus un koriandra sēklas, gribējās, lai mazliet pikantāk sanāk. Tehnoloģiju atstājām bez izmaiņām.
  • Visu sajaucām un salikām burciņās. Ļāvām tomātiem padzīvot ledusskapī trīs dienas. Apēdām uzreiz. Noteikti gatavosim vēl!

Lai labi garšo!

Aplūko arī šo

Pasta ar maltās gaļas – paprikas – kausēto sieru mērci

Sastāvdaļas: 1. 600 g liellopu maltā gaļa 2. 1 sīpols + ķiploka daiviņa 3. 1 …