Home / Receptes / Jau daudzus gadus tomātus konservēju tikai tā!

Jau daudzus gadus tomātus konservēju tikai tā!

Šo recepti es uzzināju pirms daudziem gadiem no kādas savas paziņas. Būs nepieciešami nelieli tomāti ar biezu mizu. Tos ar visu kātiņu var pārgriezt uz pusēm. Sanāk ļoti interesanti.

Sastāvdaļas (uz 10 litrīgajām burkām)

  • Tomāti -5-6 kg,
  • Sīpoli (vēlams violetie) – 10 gab.,
  • Paprika – 4-5 gab.,
  • Ķiploki – 20 daiviņas,
  • Mārrutku lapas – 10 gab.,
  • Diļļu ziedkopas – 10 gab.,
  • Citronskābe.

Sālsūdenim: uz 10 litra burkām vajadzēs apmēram 6 l sālsūdens, bet labāk sagatavot nedaudz vairāk.

Uz 1 l ūdens:

  • Cukurs – 70 g,
  • Sāls – 50 g.

Pagatavošana:

Burkas kārtīgi jāizmazgā. Tomātus, papriku, mārrutku lapas un dilles nomazgājam. Papriku sagriežam gredzenos vai gareniski 8 daļās. Sīpolus un ķiplokus notīrām, sagriežam gredzenos. Tagad visus dārzeņus liekam burkās. Burkas dibenā liekam diļļu ziedkopu, pusi mārrutka lapas, 2 ķiploka daiviņas. Tomātus pārgriežam uz pusēm un kārtojam burkā pamīšus ar sīpolu gredzeniem.

Papriku kārtojam burkas malās. Virsējo tomātu kārtu pārklājam ar sīpolu un gabaliņu mārrutku lapas. Tā saliekam visas atlikušās burkas. Aplejam ar verdošu ūdeni uz 20 minūtēm. Pa šo laiku vāram ūdeni ar sāli un cukuru. Pēc 20 minūtēm no burkām izlejam ūdeni, katrā burkā ieberam 1/3 tējkarotes citronskābes. Uzlejam sālsūdeni un aizvākojam. Apgriežam burku ar vāciņu uz leju, liekam uz grīdas un apklājam ar siltu segu uz 5 stundām.

Labu apetīti!

Aplūko arī šo

Pasta ar maltās gaļas – paprikas – kausēto sieru mērci

Sastāvdaļas: 1. 600 g liellopu maltā gaļa 2. 1 sīpols + ķiploka daiviņa 3. 1 …