Home / Pasaulē / Organiskais vīns – kas tas ir?!

Organiskais vīns – kas tas ir?!

Ukraiņi pārņem no eiropiešiem modi uz organiskajiem produktiem. Tiesa gan, ka organiku var atļauties tikai knapi 15 procentu Ukrainas iedzīvotāju. Atšķirībā no Eiropas un ASV, kas sen ir “uzsēdušies” uz ekoloģiski tīru un drošu ēdienu, dzērieniem, kosmētiku un pat apģērbu!

Pamatnosacījums organiskai vīna ražošanai – vīnogu izmantošana saimniecībās, kurās neizmanto ķīmiskās piedevas. Ar nezālēm cīnās nevis ar pesticīdiem, bet gan periodiski nopļaujot tās tā, lai nezāļu paliekas kļūtu par dabisku organisko mēslojumu vīnogām.

Zeme ir organiskās lauksaimniecības stūrakmens, un ir ļoti augstas prasības un standarti augsnes gatavībai organiskās produkcijas audzēšanai (viena no prasībām ir tāda, ka augsne nedrīkst būt pakļauta nekādai ķīmiskai iedarbībai 3 gadu laikā pirms audzēšanas uzsākšanai). Viss vīnogu audzēšanas process ir minimāli mehanizēts, aktīvi tiek izmantots roku darbs, un tas garantē kārtīgas rūpes par vīnadārzu.

Organiskais vīns ļauj mums baudīt visu dabiskās garšas paleti un garantē tikai labu ietekmi uz mūsu organismu. Ekoloģiski tīrā vīna izgatavošanas iekārtas galvenokārt izgatavotas no nerūsējošā tērauda, mucas – no ekoloģiskā ozola. Arī raugs ir īpašs.

Aplūko arī šo

Sabiedriskās ēdināšanas šausmas: labāk gatavot mājās

Fast food varbūt ir vairāki plusi, kā galveno iemeslu varētu nosaukt to, ka to pagatavo …