Home / Receptes / Tomāti ar baltajām pupiņām

Tomāti ar baltajām pupiņām

SASTĀVDAĻAS:

  • baltās pupiņas 3 glāzes
  • tomāti 2 kg
  • sīpoli 0,5 kg
  • cukurs 1 ēd.k.
  • sāls 1 ēd.k.
  • saules puķu eļļa 150 ml
  • ķiploki(pēc garšas)
  • svaigi zaļumi(pēc garšas)

PAGATAVOŠANA:

  • Sagatavojiet visas sastāvdaļas.

  • Pupiņas ieberam katliņā un aplejam ar aukstu ūdeni. Atstājam tās uz 2h, kad laiks pagājis izlejam ūdeni ārā un pārlejam pupiņas ar svaigu ūdeni un liekam vārīties uz 40 minūtēm.

  • Nomazgājam un sagriežam tomātus.

  • Nomazgātos tomātus izmaļ gaļas mašīnā un masu liek vārīties. Kad tomātu masa sāk vārīties pievienojam sāli un cita garšvielas.

  • Tad sagriežam sīpolu mazos kubiņos un uz pannas apcepam.

  • Kad pupiņas ir izvārījušās tās nokāš caurdurī un aplej ar aukstu ūdeni. Tad pievieno tomātu masai.

  • Apceptos sīpolus pievieno masai un visu masu uzvāra.

  • Pilda steralizētās burciņās.

Aplūko arī šo

Pasta ar maltās gaļas – paprikas – kausēto sieru mērci

Sastāvdaļas: 1. 600 g liellopu maltā gaļa 2. 1 sīpols + ķiploka daiviņa 3. 1 …