Home / Receptes / Viegli pagatavojama biezpiena kūka bez cepšanas

Viegli pagatavojama biezpiena kūka bez cepšanas


Warning: Undefined array key "tie_hide_meta" in /data01/virt73110/domeenid/www.noderes.lv/tiesilv/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/meta-post.php on line 3

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data01/virt73110/domeenid/www.noderes.lv/tiesilv/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/meta-post.php on line 3

Sastāvdaļas:

  • 90 g „Selgas” vai tiem līdzīgu cepumu,
  • 50 g sviesta,
  • 300 g biezpiena,
  • 200g saldā krējuma,
  • 100g pūdercukura,
  • sula no pus citrona,
  • dažādi žāvētie augļi,
  • kaltētas ogas pēc izvēles,
  • 180 g dažādu riekstu pēc izvēles,
  • nedaudz marmelādes.

Dekorēšanai:

  • 30 g saldā krējuma, + 50 g šokolādes, vai arī ogas un putukrējums!

Pagatavošana:

Vispirms sagatavo pamatni – cepumus saberz nelielos gabaliņos, pievieno tiem izkausētu sviestu, līdz izveidojas viendabīga masa, klāj to kūkas formā, izlīdzini, liec ledusskapī, lai sacietē. Kūkas pamatmasu gatavo šādi – bļodā saputo saldo krējumu ar cukuru un citrona sulu, pievieno biezpienu, samaisa vai nedaudz saputo. Pievieno žāvētos augļus, ogas, riekstus, marmelādi – visu šo sastāvdaļu gabaliņu lielumi pēc izvēles. Man patīk, ja viss ir sagriezts diezgan smalki, sevišķi jāuzmanās ar riekstiem, lai to gabali nav par lielu. Visu sajauc, pagaršo – varbūt prasās vēl kaut ko? Iegūto masu liec kūkas formā, virsū cepumu pamatnei. Liec ledusskapī uz vismaz 3 stundām vai pat visu nakti!
Dekorēšanas varianti – šokolādes glazūra – katliņā uz lēnas liesmas uzsildi saldo krējumu, tam pievieno šokolādi, līdz iegūsti viendabīgu, vijīgu masu, to lej virsū kūkai, liec ledusskapī lai sacietē. Otrs variants – sakul saldo krējumu stingrās putās – smērē virsū kūkai un dekorē ar izvēlētām ogām, piemēram, lielogu mellenēm vai zemenēm!

Aplūko arī šo

Neticami garšīgi salāti ziemai visiem gadalaikiem. Vīram un bērniem ļoti garšo

Sastāvdaļas uz 3 litrīgajām burkām 1. Kāposti – 450 gr. 2. Saldā paprika – 1 …