Vista ir lielisks produkts brīžos, kad galīgi nav laika, spēka vai vēlēšanās gatavot kaut ko sarežģītu. Šī putna pagatavošana neaizņems daudz laika, bet garša noteikti iepriecinās! Bez tam, vistu ir grūti sabojāt, īpaši tad, ja ievērosiet recepti un pagatavošanas tehnoloģiju.
Zemāk aprakstīsim vienu no visvienkāršākajiem vistas pagatavošanas veidiem – vista ar garšaugiem. Par šī ēdiena īpašo “rozīnīti” kļūs Filadelfija vai jebkurš cits krējuma siers ar garšaugiem (baziliku, timiānu, pētersīļiem) un ķiploku, kas vistai piešķirs papildu maigumu.
vistas fileja – 4 – 6 gab.
vistas buljons – 0,7 glāze
Filadelfija siers – 120 g
sīpols – 1 gab.
ķiploki – 1 daiviņa
citrons – 0,5 gab.
olīveļļa – 2 ēdamkarotes
kviešu milti – 1 ēdamkarote
baziliks – 1 tējkarote
oregano – 1 tējkarote
estragons – 1 tējkarote
sāls, melnie pipari – pēc garšas PAGATAVOŠANA:
Apsmērējiet vistas fileju ar olīveļļu un ierīvējiet ar sāli un pipariem.
Uzkarsējiet pannu un cepat vistas filejas uz vidējas uguns, līd gaļa vairs nav rozā krāsā. Izliekat vistu uz šķīvja un noliekat malā.
Pannā palikušajā eļļā divas minūtes apcepiet sasmalcinātu sīpolu, ķiploku, baziliku, oregano un estragonu.
Sieru sajauciet ar garšaugiem, pievienojiet buljonu, sulu no puses citrona un miziņu, kas norīvēta no citrona. Visu uzputojiet ar putojamo slotiņu, līdz veidojas viendabīga masa. Vāriet šo mērci 5 – 10 minūtes, līdz tā sabiezē.
Liekat vistu atpakaļ pannā un sautējiet mērcē vēl apmēram 2 – 3 minūtes.
Šo recepti vajadzētu “likt aiz auss” tādiem gadījumiem, kad ātri vajag pagatavot vakariņas. Noteikti izmēģiniet un pastāstiet arī saviem draugiem!
LAI LABI GARŠO!