SASTĀVDAĻAS:
- 200 gr.sviesta(istabas temperatūrā)
- 1 gl.cukura
- 3 olas
- 2 gl.miltu
- 1 t.k.dz.sodas
- Vaniļas cukurs
- 2 glāzes sagrieztu rabarberu
PAGATAVOŠANA:
- Sviestu sakūlu ar 2/3 cukura un vaniļas cukuru,kūlu 5 minūtes,tad pa vienam piekūlu olu dzeltenumus,baltumus mīklai nepievienojam.Tad piemīcīju klāt miltus ar sodu.2/3 mīklu izliekam formā 26 cm diametrā,1/3 mīklas ieliku saldētavā uz 20 min.
- Rabarberus ieberam formā.
- Sakuļam olu baltumus ar atlikušo cukuru.Uzkāju olu baltumus uz rabarbariem.
- Mīklu no saldētavas uz sakņu rīves uzrīvēju uz olu baltumiem.Lieku 175 grādu karstā krāsnī cept uz 40-45 min.
- Mana pēc 40 min.skaisti zeltaini brūna.
AVOTS: Laila Vaitupe Laila Trektere