Home / Receptes / Bezgala garda rabarberu kūka

Bezgala garda rabarberu kūka

SASTĀVDAĻAS:

  • 200 gr.sviesta(istabas temperatūrā)
  • 1 gl.cukura
  • 3 olas
  • 2 gl.miltu
  • 1 t.k.dz.sodas
  • Vaniļas cukurs
  • 2 glāzes sagrieztu rabarberu

PAGATAVOŠANA:

  • Sviestu sakūlu ar 2/3 cukura un vaniļas cukuru,kūlu 5 minūtes,tad pa vienam piekūlu olu dzeltenumus,baltumus mīklai nepievienojam.Tad piemīcīju klāt miltus ar sodu.2/3 mīklu izliekam formā 26 cm diametrā,1/3 mīklas ieliku saldētavā uz 20 min.
  • Rabarberus ieberam formā.
  • Sakuļam olu baltumus ar atlikušo cukuru.Uzkāju olu baltumus uz rabarbariem.
  • Mīklu no saldētavas uz sakņu rīves uzrīvēju uz olu baltumiem.Lieku 175 grādu karstā krāsnī cept uz 40-45 min.
  • Mana pēc 40 min.skaisti zeltaini brūna.

AVOTS: Laila Vaitupe Laila Trektere

Aplūko arī šo

Pasta ar maltās gaļas – paprikas – kausēto sieru mērci

Sastāvdaļas: 1. 600 g liellopu maltā gaļa 2. 1 sīpols + ķiploka daiviņa 3. 1 …