SASTĀVDAĻAS:
- gurķi 1kg
- sāls 1 tēj.k.
- galda etiķis 2 ēd.k.
- malti sarkanie pipari 1 tēj.k.
- sezama sēklas 1 ēd.k.
- augu eļļa 4 ēd.k.
- ķiploki 4galviņas
- sojas mērce 2 ēd.k.
PAGATAVOŠANA:
- Nomazgātus gurķus sagriež gareniski četrās daļās, tad pievieno sāli un atstāj gurķus aukstā vietā uz 5-20 minūtēm
- Kad pagājis laiks, tad nolej sulu, kas izveidojusies un pie gurķiem pievieno smalki sasmalcinātus ķiplokus, piparus, sojas mērci un etiķi.
- Tad pannā ielej eļļu un nedaudz apcep sezama sēkliņas.
- Eļļu kopā ar saceptajām sezama sēkliņām pievieno pie gurķiem un visu izmaisa. Atkal liekam gurķus akstumā uz aptuveni 20 minūtēm.