Sastāvdaļas:
- 3 kg kabaču
- 3 lieli burkāni
- dilles
- 1/2 glāzes eļļas
- 1/2 glāzes sasmalcinātu ķiploku
- 1/2 glāzes 9% etiķa
- 2 ēd.k. sāls
- 1 ēd.k. piparu
- 1/2 glāzes cukura
Pagatavošana:
- Kabačus nomazgā un sagriež kubiņos. Mazākus kabačus var griezt plānās šķēlītēs.
- Burkānus notīra un sagriež ripiņās, dilles sasmalcina un pievieno kabačiem.
- Visu samaisa, pievieno sāli, piparus, cukuru, sasmalcinātus ķiplokus, etiķi un eļļu. Atstāj ievilkties un 3 stundām.
- Izkarsētās burciņās sapilda kabačus, uzliek vāciņus un sterilizē 15 minūtes.
- Pēc sterilizēšanas burkas aizvāko un apgriež otrādi līdz salāti atdziest. Atdzisušas burkas novieto vēsā vietā glabāšanai.