Home / Receptes / Saldie pipari ziemai

Saldie pipari ziemai

Eksistē daudz un dažādas saldo piparu receptes, kā pagatavot krājumus ziemai. Dažas saimnieces pievieno zaļumus un garšvielas, citas pievieno medu. Katrai ir sava, gadiem pārbaudīta recepte. Bet kulinārijā bez eksperimentiem neiztikt. Vienmēr taču ir interesanti izmēģināt kaut ko jaunu. Tāpēc esam sagatavojuši jums lielisku recepti.
Saldie pipari ar ķiplokiem ir lieliska izkoda. Tādus piparus var pievienot salātiem un zupām. Tādu krāsainu uzkodu nav kauns likt pat svētku galdā. Tāpēc iesaku pagatavot – nenožēlosiet!
SASTĀVDAĻAS:
saldie pipari – 3 kg
zaļumi – 1 buntīte
ķiploki – 10 daiviņas
saulespuķu eļļa – 1 glāze
cukurs – 1 glāze
etiķis – 100 ml
sāls – 3 ēdamkarotes
melnie pipari graudiņos – 5 gab.
lauru lapa – 1 gab.
PAGATAVOŠANA:
Saldos piparus nomizojiet, izņemiet sēklas. Sagriežas palielos gareniskos gabalos.
Ar nazi smalki sakapājiet ķiplokus. Tos iesākumā varat saspiest ar naža plakano pusi. Sakapājiet dilles (var arī pētersīļus, ja tie garšo labāk).
Sterilizējiet burkas un vāciņus.
Pagatavojiet marinādi. Katliņā samaisiet 9% ābolu etiķi ar saulespuķu eļļu. Pievienojiet cukuru, sāli un pieliekat lauru lapu. Liekat katliņu uz uguns un uzvāriet.
Saldos piparus pa daļām liekat katliņā un vāriet 3 – 4 minūtes. Tad liekat burkās, pamīšus ar ķiplokiem un zaļumiem.
Kad visas piparu porcijas ir gatavas, marinādi neizlejiet. Pārlejiet to pipariem, kas salikti burkās. Lauru lapu izņemiet, bet burku dibenā liekat melnos piparus graudiņos.
Burkām uzskrūvējiet vākus un sasedziet segā, lai tās lēnām atdzistu.
Neliels padoms: lai uzkoda izdotos vēl košāka un apetīti rosinošāka, varat izmantot saldos piparus dažādās krāsās.
LAI LABI GARŠO!

Aplūko arī šo

Pasta ar maltās gaļas – paprikas – kausēto sieru mērci

Sastāvdaļas: 1. 600 g liellopu maltā gaļa 2. 1 sīpols + ķiploka daiviņa 3. 1 …