Sīrupam: uz 1 litru ūdens ņem 500-550 g cukura.
Ja ķiršus nevar konservēt tūlīt pēc noplūkšanas, tos var uzglabāt dažas stundas, iegremdētus aukstā ūdenī vai novietojot vēsā telpā. Ķiršus vislabāk raut ar kātiņiem, jo, saplūkti bez kātiņiem, ķirši ātrāk bojājas no kātiņa vietas.
Ķiršus sašķiro pēc izmēriem. Kompotiem piemērotākie ar diametru sākot no 15 mm. Nav ieteicams sajaukt dažādu šķirņu un krāsu ķiršus.
Atlasītos ķiršus nomazgā, liek sagatavotajās burkās, pārlej ar vārošu sīrupu. Burkas nosedz ar metāla vāciņiem, sterilizē puslitra burkas 8-9 minūtes, litra burkas 9-10, trīslitru burkas – 25 minūtes. Pēc sterilizācijas aizvāko un ļauj atdzist.