Riekstu piens ir ļoti veselīgs, bet šajā receptē tam ir pievienots arī mazs kārums – šokolāde. Recepte ir ļoti vienkārša, viegli pagatavot mājās un tas ir daudz dabīgāk un veselīgāk nekā veikalā pirkts gatavs produkts. Makadāmijas rieksti satur ļoti daudz vērtīgu uzturvielu, īpaši bagātīgi ar vitamīnu B, E un PP, kā arī satur minerālus tādus kā kalcijs, selēns, fosfors, cinks un kālijs.
Regulāri lietojot makadāmiju jūs varat uzlabot matu un ādas stāvokli. Rieksti satur Omega-3 taukskābi, kura samazina holesterīna līmeni, līdz ar ko uzlabojas jūsu asinsvadu un sirds veselība. Kalcijs stiprinās jūsu kaulus.
Recepte.
Sastāvdaļas:
1 glāze jēlu makadāmijas riekstu
2 dateles bez kauliņiem
1 vaniļas pāksts
1 tāfelīte baltās šokolādes
filtrēts ūdens
šķipsniņa sāls
Pagatavošana
Dateles, makadāmijas riekstus un vaniļas pāksti ieliekat vidēja lieluma bļodiņā. Pārlejiet visam pāri ūdeni, lai sastāvdaļas ir pilnībā zem ūdens. Atstājiet uz 8 stundām.
Nolejiet ūdens un riekstus, dateles un vaniļu kopā ar trim glāzēm filtrēta ūdens ieliekat blenderī. Maisiet līdz viendabīgai konsistencei, tad caur marli izspiežat pienu un ielejiet to blenderī.
Šokolādi izkausējiet ūdens peldē. Tad to pievienojiet pienam blenderī un labi sajauciet. Gatavo pienu uzglabājiet ledusskapī. Var uzglabāt līdz 5 dienām.
Pirms lietošanas samaisiet.
Labu apetīti!